Leukewebwinkels steunt goede doel in Haïti.

14 sep

Leukewebwinkels.nl steunt de Stichting Naar school in Haïti van Marijke Zaalberg. Wij vertellen U graag waarom.

Al langer dan 10 jaar zijn wij in contact met Marijke Zaalberg van de Stichting naar school in Haïti. Marijke leerden wij kennen in de periode  voorafgaande aan de adoptie van onze zoon. In December 1998 heeft Marijke de stichting opgericht. Vanuit haar ervaring met het werken van kinderen in opvanghuizen in Guatamala en Haïti is zij gestart met een project om scholen op te zetten in Haïti.

Marijke heeft inmiddels op diverse plaatsen scholen opgericht. Zorgt ervoor dat er Haïtiaanse leerkrachten voor de klas les geven die aangenomen zijn door de Stichting van Marijke. Marijke krijgt hulp van ruim 50 mensen uit de dorpen. Zij geven onderwijs, controleren de scholen en helpen in de keuken. Door het geld dat zij daar verdienen zijn er weer een aantal mensen die niet in schrijnende omstandigheden hoeven te leven.

Zonder steun uit Nederland kan het project van Marijke niet bestaan. Marijke kan Uw financiële steun erg goed gebruiken. Ook leukewebwinkels.nl wil haar steentje bijdragen aan de opbouw van scholen in Haïti.

Meer info vindt U op de eigen site van de Stichting naar school in Haïti.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *