Domeinnaam kiezen

15 sep

Je bent voornemens om een webwinkel te gaan starten. Leuk initiatief. Tegenwoordig kun je in een paar muis klikken een webwinkel beginnen. Niets is fijner dan je eigen bedrijf runnen. Het leuke van een webwinkel starten is dat je niet direct een pand nodig hebt. Weet je al wat je wilt gaan verkopen? Heb je gekozen voor iets unieks? Bestaat het nog niet of misschien al wel en ben je voorbereid om de concurrentie aan te gaan? Heb je hier allemaal goed over nagedacht en alles netjes uitgestippeld? Dan wordt het toch tijd om over een domeinnaam na te denken. Je domeinnaam moet de bezoeker direct vertellen wat hij kan verwachten als hij/zij de domeinnaam hoort of leest. Zorg ervoor dat deze kort en krachtig is en makkelijk te onthouden. Ik zal het je uitleggen. Ga niet het woord auto gebruiken in je domeinnaam als je fietsen wilt gaan verkopen. Ik hoor het je zeggen;”dat lijkt mij logisch!” Maar zo logisch is dat toch echt niet. De webwinkels rijzen de laatste jaren als paddenstoelen de grond uit met de meest vreemde, nietszeggende domeinnamen. En waarom webwinkeliers dan voor een leuke creatieve naam kiezen die niets over het product zegt is mij echt een volkomen raadsel. Je wilt toch graag dat mensen je naam onthouden? Mond op mond reclame is de goedkoopste reclame die je je maar wensen kan als webwinkelier. Ook de zoekmachine Google houdt ervan als je product voorkomt in je domeinnaam. Slaap er liever een nachtje langer over of vraag familie en vrienden wat ze vinden van een domeinnaam. En nog belangrijker, wat ze verwachten te vinden in je webwinkel bij het horen van je domeinnaam. Probeer te denken vanuit de klant,…. die moet jouw webwinkel vinden en onthouden. Als je wil kun je nu controleren of jouw domeinnaam nog vrij is. Kijk daarbij niet alleen naar .nl extensies, maar ook naar .com e.d en registreer deze eveneens zodat een ander er niet mee van door kan gaan.Ik ben erg benieuwd naar de keuze van jouw domeinnaam voor je webwinkel. Laat het ons rustig weten. Maar zorg ervoor dat deze eerst geregistreerd staat voordat je het van de daken gaat schreeuwen.

Webwinkel beginnen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *